Homebook.pl na Warsaw Home. O gustach się dyskutuje!

Homebook.pl na Warsaw Home. O gustach się dyskutuje!

Nieprawdziwe jest twierdzenie, że o gustach nie powinno się rozmawiać. Wnikliwa dyskusja na temat stylu i potrzeb jest – jak mówią projektanci – podstawą udanej aranżacji wnętrza. Platforma Homebook.pl podczas targów Warsaw Home zachęcała Polaków do wyrażenia swojej opinii na temat wyglądu i funkcjonalności mieszkań.  Z okazji 5. urodzin platforma wnętrzarska Homebook.pl stworzyła na targach strefę chilloutu sprzyjającą dyskusjom o wzornictwie (projekt JMW Architekci, wyposażenie meble VOX).

HB-warsawhome-77.JPGHBday3-7.JPGHB-warsawhome-22.JPGHomebook.pl fot. Bartek Rybotycki (14).JPG

Punktem wyjścia dla wielu rozmów był premierowy album wnętrzarski Homebook Design vol. 5. W książce znalazło się 30 odważnych aranżacji mieszkań i domów, które obrazują osobowość właścicieli. Goście odwiedzający stoisko mogli zagłosować na najlepszą ich zdaniem realizację. Według większości najlepiej zaprojektowany został dom w stylu hampton, łączący wyrafinowaną elegancję z nutą przytulności, autorstwa pracowni SAS Wnętrza i Kuchnie

Homebook.pl fot. Bartek Rybotycki (6).JPGHomebook Design vol 5, fot. Ada Gruszka  (4).jpg2018_04_sas_wnetrza_tp_sadowa-17282.jpgHBday1-7.JPGHomebook Design vol 5, fot. Ada Gruszka  (3).jpgHomebook Design vol 5, fot. Ada Gruszka  (2).jpg

Na stoisku Homebook.pl spotkały się wszystkie grupy mające wpływ na obowiązujące trendy. Dziennikarze poznali wyniki badań społecznych, w których Polacy odpowiadali jak chcieliby mieszkać w przyszłości oraz wzięli udział w debacie ekspertów (Aleksandra Trapp - infuture hatalska foresight institute, przedstawiciel marki VOX, socjolog Mateusz Halawa - School of Form, architekt Adam Bronikowski - Hola Design).
Architekci wnętrz prowadzili rozmowy o tym, jak rozmawiać z klientem, aby obie strony były zadowolone z efektu końcowego. Blogerki z BlogTour2018 dowiedziały się jak zwiększać zasięgi wśród swoich odbiorców. Natomiast osoby poszukujące inspiracji miały okazję uczestniczyć w spotkaniu z projektantkami, które udzielały wskazówek jak się urządzić „z głową”.

Homebook.pl fot. Bartek Rybotycki (1).JPGHomebook.pl fot. Bartek Rybotycki (15).JPGHomebook.pl fot. Bartek Rybotycki (13).JPGHB-warsawhome-20.JPGHB-warsawhome-38.JPGHB-warsawhome-25.JPGHB-warsawhome-27.JPGHomebook.pl fot. Bartek Rybotycki (5).JPG
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.