Dziesiąta edycja Targów Rzeczy Ładnych - Homebook Patronem

Dziesiąta edycja Targów Rzeczy Ładnych odbędzie się w dniach 2-3 grudnia 2017 w budynku ETHOS przy placu Trzech Krzyży w Warszawie. Będzie ona wyjątkowa nie tylko ze względu na jubileusz, ale także na padające kolejne rekordy. Podczas targów zaprezentuje się aż 185 marek i projektantów, w tym aż 50 debiutów. Do dyspozycji odwiedzających i wystawców po raz pierwszy oddano przestrzeń prawie 4 tysięcy metrów, rozlokowaną na dwóch poziomach.

Targi Rzeczy Ładnych to miejsce, gdzie znajduje się szeroki wybór polskich mebli, lamp, ceramiki, plakatów, tekstyliów, zabawek - i innych przedmiotów do domu zaprojektowanych z myślą o użytkownikach ceniących sobie piękno. Tym, co wyróżnia Targi jest unikalność prezentowanych produktów, ponieważ większość z nich wytwarzana jest ręcznie, w limitowanych, krótkich seriach, przy wykorzystaniu wysokiej jakości materiałów, niepowtarzalnych wzorów i nieograniczonej wyobraźni ich Twórców. Polski design już dawno nie miał się tak dobrze!
Targi Rzeczy Ładnych mają rozbudzać apetyt Polaków na piękne i funkcjonalne przedmioty wykonane z najwyższą starannością. Jej twórcy wierzą, że wszystko co nas otacza, wpływa na naszą codzienność i samopoczucie.

Mówi się, że esencją każdego dobrze zaprojektowanego przedmiotu jest historia, która stoi za jego twórcą. Targi Rzeczy Ładnych to miejsce, w którym chcemy tę historię opowiedzieć. Kiedy 4 lata temu po raz pierwszy nieśmiało zaprosiliśmy Was na TRŁ, nie mieliśmy pojęcia, że będzie to przygoda naszego życia. Nie mogliśmy nawet marzyć, że poznamy setki tak zdolnych ludzi, że dziesiątki tysięcy Polaków zaufają nam i co pół roku tak tłumnie stawią się w poszukiwaniu nowego designu i że będziemy mogli z dumą spotykać się z Wami w najbardziej prestiżowych miejscach Warszawy. I wiecie co - nie zamierzamy się zatrzymać!

ORGANIZATORZY TARGÓW, AJKA MROCZKOWSKA, ANNA PRUSZYŃSKA I PAWEŁ STREMSKI

Ostatnia, wiosenna edycja Targów Rzeczy Ładnych przyciągnęła ponad 9 tysięcy zachwyconych zwiedzających i zaowocowała rekordowymi wynikami sprzedaży. Najbliższa edycja odbędzie się w weekend 2 i 3 grudnia - na tyle wcześnie, by targowe zakupy nie pokrzyżowały przedświątecznych planów, a jednocześnie na tyle blisko Świąt, by na Targach zrobić już prezenty dla najbliższych. Więcej na targirzeczyladnych.pl.

MEETBLOGIN 2017 - Homebook Patronem

W dniach 7-8/10/2017 odbyła się już piąta edycja MEETBLOGIN, ogólnopolskiego zjazdu blogerów wnętrzarskich w ramach prestiżowej imprezy Lodz Design Festival. Inicjatorem i pomysłodawcą oraz głównym organizatorem jest Ula Michalak, stylistka i autorka bloga interiorsdesignblog.com.
Album Homebook Design vol. 4 - Premiera 13 września 2017

Wybierz się w podróż po inspirujących wnętrzach! Obejrzyj 30 wyjątkowych projektów najlepszych polskich pracowni w unikatowym albumie Homebook Design vol. 4. To jedyna na naszym rynku, cykliczna publikacja, która podsumowuje polskie trendy w projektowaniu wnętrz.