FESTIWAL WNĘTRZ w Krakowie - Homebook Patronem

Tradycyjnie już inspiracją do identyfikacji wizualnej targów stał się kolor roku ogłaszany przez Instytut Pantone. W tym roku to świeży odcień zieleni, Greenery.

Festiwal Wnętrz powstał z pasji do dobrego wzornictwa i szeroko pojętego designu. To targi łączące świat producentów, architektów wnętrz i projektantów sztuki użytkowej z osobami aktualnie urządzającymi swoje wnętrza. Podczas tegorocznej edycji zaprezentuje się blisko 130 wystawców z różnorodnym i kompleksowym wyposażeniem wnętrz. Dla tych, którzy poszukują dobrych rozwiązań i oryginalnych produktów nie zabraknie szerokiego wyboru: podłóg, drzwi, mebli, oświetlenia, sprzętu AGD i audio, armatury, ceramiki, farb i okładzin ściennych, kominków, dodatków i dekoracji.
Na odwiedzających czeka również mnóstwo atrakcji:
  1. Oryginalnie zaaranżowane stoiska producentów
  2. Strefa polski dizajn + strefa dodatków - przestrzeń, w której zostaną zaprezentowane unikatowe produkty polskich projektantów
  3. Praktyczne porady architektów wnętrz i cykl wykładów „ Nie bój się architekta!”
  4. Panele otwarte prowadzone przez znawców designu, dyskusje o nowoczesnej aranżacji przestrzeni
Goście specjalni:
  1. Beata Bochińska, historyk sztuki, specjalistka prognozowania trendów stylistycznych na rynku i autorka bestsellerowego poradnika „Zacznij kochać dizajn”. Podpowie jak stworzyć kolekcję przedmiotów codziennego użytku, która w przyszłości sfinansuje studia naszego dziecka.
  2. Radosław Gajda, architekt, twórca kanału na YouTube – Architecture is a good idea. „Skąd się wzięły bloki?” Z pozoru, odpowiedź wydaje się banalnie prosta, ale czy na pewno…? Zapraszamy na wykład, który odpowie czym jest blok i skąd wziął się jego wygląd.
  3. Max Kobiela, architekt, założyciel Phormy.com i Patryk Poślednik, Head of Creative, The Walt Disney Company. Opowiedzą o pracy przy wspólnym projekcie, mierzeniu się z ikonami, czyli o współpracy polskiej marki Phormy.com z The Walt Disney Company.
FESTIWAL WNĘTRZ
10-11 czerwca 2017, godz. 10-17
Centrum Targowe Chemobudowa, ul. Klimeckiego 14, Kraków
Wstęp: 10zł / 2 dni

Odświeżony serwis Homebook. Nowe logo lidera w branży wnętrzarskiej

Serwis Homebook.pl odświeżył szatę graficzną, wprowadzając nową identyfikację wizualną.
Dziesiąta edycja Targów Rzeczy Ładnych - Homebook Patronem

Dziesiąta edycja Targów Rzeczy Ładnych odbędzie się w dniach 2-3 grudnia 2017 w budynku ETHOS przy placu Trzech Krzyży w Warszawie. Będzie ona wyjątkowa nie tylko ze względu na jubileusz, ale także na padające kolejne rekordy. Podczas targów zaprezentuje się aż 185 marek i projektantów, w tym aż 50 debiutów. Do dyspozycji odwiedzających i wystawców po raz pierwszy oddano przestrzeń prawie 4 tysięcy metrów, rozlokowaną na dwóch poziomach.

Unikatowa wystawa Dali kontra Warhol - Homebook Patronem

Unikatowa wystawa Dali kontra Warhol to ponad 120 oryginalnych prac obu artystów starannie wyselekcjonowanych z prywatnych kolekcji i fundacji. Część eksponatów zostanie po raz pierwszy zaprezentowana szerokiej publiczności. Wystawę oglądać będzie można od 22 kwietnia do 7 października w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.